Početna  » Smještaj  » Konavoska kuća  » Privatni smještaj  » Konavoska kuća

Konavoska kuća

Objavljeno: 02.03.2018 | Broj prikaza oglasa: 2451 | Broj oglasa: #2977
 
Rating: 5 ( 1 Votes)


Županija:   Dubrovačko-neretvanska
Grad:   Dubrovnik
Naselje:   Konavle,Gruda
Broj osoba ukupno:   13
Udaljenost od mora:   4000 m
Udaljenost do plaže:   4000 m
Bazen:   Ne
Kontakt osoba:   Katja Bokarica
Adresa:   Tušići 38,Gruda
Mobitel:   +385(0) 98 902 6002
Telefon:   +385(0) 20 791 211
Boravišna pristojba uključena u cijenu:   Da
Jezici koje govori vlasnik:   engleski,talijanski,francuski
FM-Ponuda:   na upit
Cijena u sezoni:   na upit
LM-Ponuda:   na upit

 
 
diamond

Dragi gosti!
Želimo Vam dobrodošlicu u naš dom. Ako izaberete nas za Vaš odmor, potrudit ćemo se da Vas dočekamo najljubaznije što možemo, da Vam boravak bude nezaboravan i ugodan. Na svako Vaše pitanje potrudit ćemo se pronaći odgovor, svaku vašu želju pokušat ćemo ispuniti.

Makar se maknuli oblaci i sunce otvorilo pred plodnim konavoskim prostranstvima, tajna konavoske baštine se pak neće tako lako otvoriti svakom neupućenom namjerniku. Nedaleko Grude, gdje po mnogima, posebno onim manje upućenijima, „prestaju“ Konavle, one „prave Konavle“ otvara svoja njedra i pokazuje bogato srce. Pogled na osrčje ovog kraja koje nježno presijeca korito rijeke Ljute omogućuje „Konavoska kuća“ vlasnika Miha Bokarice. Čovjek ne može ni slutit' što kriju zidovi njegove kuće, njegovog „trezora“.
Konavoska kuća nanovo otkriva harmonični životni ritam Konavljana u drevna vremena. Pod geslom „Život na zemlji i od zemlje“ Konavljani su uz veću ili manju zaštitu Dubrovačke Republike stvarali stečevinu koju zaobilazi „zub vremena“ dok je pomalo melje „čeljust zaborava“. Zato i postoji kuća Miha Bokarice, da se odupre svim pokušajima zaborava. Kuda god da posjetitelj pogleda, svuda se u „Konavoskoj kući“ vide relikti koji vežu konavosku prošlost sa sadašnjošću. No, ne treba je ni vidjeti. Ona se osjeti čim se prijeđe preko tog stoljetnog praga.
Poljodjelski alati, stari namještaj, crno-bijele fotografije, knjige, predmeti koji su odavno napustili svaku kužinu, primaći boravak ili banju – sve to je ovdje moguće očima omjeriti i rukama dodirnuti. Devedeset posto predmeta naslijedio je Bokarica od svojih predaka, ostalih deset posto sakupio je od susjeda. Sreća je bila na njegovoj strani pa su svi predmeti preživjeli uništenja tijekom Domovinskog rata. Tu stoji i jedan dokument u kojem piše da Crnogorci pozivaju na urotu protiv Austro-Ugarske i napominju da je jedan Bokaričin predak pogubio jednog crnogorskog kneza.

Opis jedinice

Ostala je sačuvana i bračna postelja bake i djeda, baš onako kao što je sačuvana u sjećanju domaćina. Bječve i bijela spavaćica, krunica na komončinu, zrcalo sa stalkom s britvom za brijanje, narodna nošnja, talijansko izdanje romana „Zaručnici“ talijanskog romantika Alessandra Manzonea zaokružuju dojam o intimnoj i idiličnoj sredini koja je vladala i koja još i danas vlada kućom odnosno etnografskim muzejom Miha Bokarice. Još uvijek se mogu naći i sprave za konavoski vez i narodnu nošnju, a žene koje su to činile bile su bolje plaćene od muškaraca što se danas, nažalost, rijetko događa. Konavoska kuća ne mora biti samo usputna stanica, ona može biti i odredište jer Bokarica ima i nekoliko apartmana za prenoćiti, konobu za nešto dobro pojesti te đardin s preko 200 raznih biljaka. Muzej će inače biti otvoren i za djecu pa će i oni najmlađi naučiti kako to izgleda jedna pravi "sepet" i kako je izgledao život nekada.

Kalendar zauzetosti

Legenda:
  • Zauzeto
  • Slobodno

Detalji
  Prijevoz do objekta   Moguć prilaz automobilom   Posluga
  Parkiralište   Pristup invalidskim kolicima   Doručak
  Kupaonica   Kuhinja   Dozvoljeno pušenje
  Terasa   Balkon   Grill
  Sobe   Pogled na planinu
Oprema
  TV   Internet   Klima
  Grijanje   Hladnjak
Google Mapa

Kontakt Info
Ime i Prezime: Katja Bokarica
Telefon: 0989026002
Šifra agenta:: 050987
Svi oglasi ovog oglašivača
Email prodavača