Početna  » Smještaj  » Kućica uz more  » Privatni smještaj  » Kućica uz more

Kućica uz more

Objavljeno: 07.06.2017 | Broj prikaza oglasa: 424 | Broj oglasa: #5674
 
Rating: 0 ( 0 Votes)


Županija:   Dubrovačko-neretvanska
Grad:   Slano
Naselje:   Ratac
Check in/Check out:   14-10
Broj osoba ukupno:   4
Udaljenost od mora:   10 m
Udaljenost do plaže:   10 m
Bazen:   Ne
Kontakt osoba:   Katarina Nenadović
Adresa:   Ratac 60
Mobitel:   +385(0)98 9625924
Boravišna pristojba uključena u cijenu:   Da
Jezici koje govori vlasnik:   Hrvatski,Engleski
FM-Ponuda:   na upit
Cijena u sezoni:   na upit
LM-Ponuda:   na upit

 
Vip Extra

Mjesto Ratac je označeno na karti kao najtoplije mjesto na jadranu. Idealno je za obilazak i upoznavanje južne dalmacije te Bosne i hercegovine (Majkovi, Slano, Ston, Pelješac, Mljet, Korčula, Arboretum Trsteno, Dubrovnik...). Ratac je mjesto udaljeno 5 minuta voznje do Slanog koji je samo 37 kilometara udaljen od glasovitog Dubrovnika u uvalici istog imena. Iako se može podičiti slavnom povješću, mjestašce danas broji samo 552 stanovnika. Područje je bilo naseljeno već u antici o čemu pričaju ostaci vojnog logora na brdu Gradina iznad Slanog i starokršćanski sarkofazi pred Franjevačkom crkvom. Godine 1399. Slano postaje dio Dubrovačke Republike, pa je tamo bilo sjedište kneza i knežev dvor koji je pregrađen potkraj 19. stoljeća. Slano je tada značajna međunarodna luka Republike, s dva brodogradilišta i jakom flotom. Poznate su pomorske obitelji Tasovčića i Ohmučevića čiji su oltari iz crkve Sv. Jeronima preživjeli Domovinski rat dok je Slano i okolica gotovo potpuno uništena i spaljena.

Međutim, vrijedne ruke žitelja, podigle su mjesto iz pepela i vratili stari duh u nove domove. Stanovništvo se bavi poljoprivredom, posebice sadnjom duhana, skupljanjem ljekovitog bilja poput kadulje, lovora i pelina, ribarstvom te uslužnim djelatnostima. Sačuvana je crkva, ljetnikovac obitelji Ohmučević, otvoreni su novi restorani, obnovljeni hoteli te brojni apartmani s mirisom kadulje, lovora i burnih vremena koji ne ostavljaju ravnodušnima. Mjesto je uokvireno netaknutom mediterankom prirodom; bujna vegetacija širokogrudnih borova i kristalno čisto more uvučeno u dva kilometra dubok zaljev u čijem se krilu ljuljuškaju brodice, pretvaraju Slano u slatko!
Mala kuća, u neposrednoj blizini mora s prekrasnim pogledom, koji se nalazi 30 km zapadno od Dubrovnika i 5 km istočno od mjesta Slano. Kuća je izolirana, daleko od grada i ljudi.

Opis jedinice

Kućica je smjestena na potezu od Slanog (5 minuta voznje) do Dubrovnika (12 minuta voznje), ispod jadranske magistrale uz koju je osiguran parking. Skale vode do kućice koja je uz samo more. Obala je stjenovita te uređena za kupanje. Kuća ima 55 kvadratnih metara. Sastoji se od 4 prostorije - spavaće sobe (bračni ležaj), kupaonice, hodnika, sobe i prostorije u kojoj su kuhinja i blagovaonica. Ima terasu ispred i dvorište s roštiljem. Svatko može imati svoje mjesto za uživanje. Nekretnina je na 590 četvornih metara. Kuća se opskrbljuje vodom iz cisterne, ali voda nije za piće.

Kalendar zauzetosti

Legenda:
  • Zauzeto
  • Slobodno

Detalji
  Pogled na more   Parkiralište   Kupaonica
  Kuhinja   Dozvoljeno pušenje   Terasa
  Balkon   Grill   Korištenje kuhinje
  Sobe
Oprema
  TV   Klima   Grijanje
  Hladnjak   Kuhalo za vodu   Perilica rublja
Google Mapa

Kontakt Info
Ime i Prezime: Katarina Nenadović
Telefon: 0989625924
Šifra agenta:: 090981
Planovi oglašavanja: Dvije godine plus 1 godina gratis
Svi oglasi ovog oglašivača
Email prodavača