Početna » Arhiva » Istra

Istra
Istra

Život je uz obale Istre oduvijek bio povezan s morem. Moreplovci su u zagrljaju njenih uvala tražili utočište, ribari su cijeli svoj život proveli štujući to beskrajno zagonetno prostranstvo, putnici su u lukama otkrivali nove ljubavi. Sva ljepota istarskog krajolika privoljela je više od jednog putnika na ostanak i novi početak… Zaplovite zajedno s nama uzduž modrih istarskih skuta, krenite sunčanim tragom od istoka polagano prema zapadu, uranjajući u živopisne motive mediteranskog izričaja – uvale i plaže, barčice koje mirno plutaju, u ljepoti samoće, čekaju.

U daljini na brežuljku vidjet ćete Labin, gradić koji je unutar svojih zidina ponosno stoljećima štitio svoje stanovnike, dok se u njegovom podnožju osmjehuje Rabac prostirući se uz jedne od najljepših plaža u Istri. A zatim dalje, sve do najjužnijeg rta, rta Kamenjak koji zakriljuje zapadnu obalu gdje vas najprije pozdravlja tisućljetna Pula. Osvrnite se i zadržite u sjećanju pogled na grad i njegovu velebnu Arenu prije no što vas zavedu otočići Brijunskog arhipelaga.

A kada povratite dah i nastavite svoj put, s horizonta modrog beskraja dozvat će vas svojom ljepotom Rovinj, zavrtjeti plesom svojih uličica i pustiti vas iz svojeg u zagrljaj Limskog kanala. Tu će vam s brodica doviknuti da im se pridružite i uz pjesmu i okuse Mediterana odvesti do vrsarskih Sestrica i onda dalje, do porečkih plaža. Pozdravite putem kupače i surfere, a ukoliko naiđete na bovu, znajte da negdje u tišini modrog plavetnila ronioci tragaju za nekim drugim svjetovima. Nastavite li put prema sjeveru, tamo do Savudrije, do sigurne luke vodit će vas najstariji svjetionik, ali putem vas zarobiti čarobni Novigrad i Umag. Predahnite u mandraču, karakterističnoj istarskoj lučici. Tu, na obali, ribari pletu mreže, svatko od njih u svojim mislima o nekadašnjim vremenima. Na njihovim licima duboko su usađena sjećanja na vjetar i more, sol i oluje. Sjednite kraj njih, i poslušajte priču o moru uz pokoju srdelicu i čašu domaće malvazije.

Istra Vas poziva na svoje kristalno čisto more, uživanje u višetisućljetnoj kulturi, spomenicima i kulturnoj baštini diljem istarske obale te odmor u zelenoj netaknutoj unutrašnosti koju odlikuju opremljeni privatni apartmani, tradicionalne kamene kuće
, rustične ville, mali obiteljski hoteli te mnoštvo vinskih i gastro ruta kojima se Istra tako ponosi. Istra u svojoj zelenoj unutrašnjosti, uz ostalo, nudi i svjetski poznati agro i elitni turizam te relaksaciju daleko od stresa i užurbane gradske svakodnevice uz čašu vrhunskog istarskog vina i domaćih gastronomskih delicija.
Istra nebi bila Istra bez svojih toplih i pristupačnih domaćina kojima je gost na prvom mjestu i bez kojih odmor u Istri svakako nebi bio jednak. Ponuda smještaja u Istri je bogata i raznolika, a samim tim i prilagođena svakom posjetiocu. Hoteli su u rasponu od luksuznih, vrhunski opremljenih, do skromnih prenoćišta u privatnom smještaju. 
Kategorija smještaja označena je zvjezdicama a cijene noćenja i pratećih usluga ovise, naravno, o kategoriji smještaja. Rezervaciju smještaja najpoželjnije je odraditi telefonski, direktno, pozivom na priloženi broj telefona. Ljepote Jadranskog mora Vam bez provizije pruža usluge posredništva pri traženju smještaja  u Istri uz sve neophodne informacije i direktan kontakt s iznajmljivačima,  telefonski ili putem formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivača smještajnih jedinica. Dobro došli u Istru, najljepši poluotok u Hrvatskoj.

 

Pogledajte našu ponudu klikom na ovaj link