Početna » Arhiva » Lika i Gorski Kotar

Lika i Gorski Kotar
Lika i Gorski Kotar

Lika i Gorski Kotar su gorske regije koje od mora odvaja planina Velebit. Klima je ovdje vrlo ugodna, a priroda živopisna i prekrasna. Svježi zrak, brojne kuće za odmor, netaknuta priroda i nedostatak gužve tipične za primorska područja koja vrvi turistima, uz, naravno, autohtone kuhinje glavni su razlozi da posjetite ovu atraktivnu destinaciju i uživate u seoskom turizmu.

 

Veliki dio tog gorskog područja prekriven je šumom, čime je zaslužio nadimak "Mala Švicarska". Mnogi posjetitelji primorskih područja na svom proputovanju zastanu u Lici i Gorskom Kotaru kako bi se divili nacionalnim parkovima i parkovima prirode, rijekama i špiljama. Najpoznatija prirodna znamenitost svakako je nacionalni park Plitvička Jezera, proglašen UNESCO-vom baštinom.

 

Zdrave aktivnosti poput šetnje livadama i proplancima, vožnje bicikle šumovitim predjelima, rafting na rijeci brzog zdrava i ugodna planinska klima, branje divljih jestivih biljaka, domaća hrana i udoban smještaj seoska domaćinstva i kuće, potpuno će vas opustiti i očarati. Budite uvjereni da je za dugo vremena nije tako dobro zaustavljao!

 

Prema broju i raznovrsnosti prirodnih atrakcija, Lika i Gorski Kotar zauzimaju apsolutno vodstvo na teritoriju Hrvatske. Nacionalni parkovi i parkovi prirode, zaštićenih krajolika, zaštićene biljne i životinjske vrste, razni spomenici i prirodnih rezervata kompletna bogatstvo biološke ja ekološku ravnotežu različitosti.