Početna » Arhiva » Dalmacija-Dubrovnik

Dalmacija-Dubrovnik
Dalmacija-Dubrovnik

Doživite jedinstvenost i harmoniju ovog jadranskog bisera i pronađite vlastiti raj upravo u Dubrovniku. Nakon svoje posjete Dubrovniku, irski je pisac George Bernard Shaw napisao: “Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik”.Dubrovnik je jedinstven u svijetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palace. Ukoliko je Dubrovnik Vaš cilj zbog posla ili ljubavi, razonode i zabave ili pak odmora i oporavka, neka vodilja Vašem pothvatu bude upravo www.ljepotejadranskogmora.com.
Kada se nađete u Dubrovniku i šetate uskim ulicama i poljanama staroga grada vidjet ćete ogroman broj znamenitosti. Napraviti uži izbor u mnoštvu raznolikih mjesta koje vrijedi posjetiti doista je izazov.
Dubrovnik je odličan izbor za one koji traže izazove i aktivan odmor. Zabava, rekreacija i sport dostupni su tijekom cijele godine. Uživajte u jeep safari, jahanju, canoe safari, kajaku, jedrenju na Elafitske otoke i posjetu nacionalnome parku na otoku Mljet. Ne propustite otići na otok Lokrum koji je od Dubrovnika udaljen oko 700 m, a kojeg još zovu otokom ljubavi. Otkrijte ostatke Benediktinskog samostana iz 12. stoljeća i šetnicu do tvrđave Royal, uživajte u šetnji praćeni paunovima ili se prepustite suncu na nudističkoj plaži.
Dubrovnik je mjesto gastronomskog užitka, a život na otvorenom i mediteranski stil upotpunjeni su bogatom i raznovrsnom kulinarskom ponudom – receptima iz davnina kada je vrijeme sporije protjecalo. Kamenice (ostrea edulis) se uzgajaju na prirodan način. Okus mora i morskih delicija ostao je isti i nakon više stoljeća.
Za vrijeme jedne od najstarijih i najuglednijih manifestacija, Dubrovačkih ljetnih igara, gradske se palače, crkve i poljane pretvaraju u jedinstvene pozornice na kojima se tijekom srpnja i kolovoza prikazuju glazbeni, kazališni i folklorni programi.
Tradicionalna događanja obuhvaćaju božićnu i novogodišnju kolendu, karnevo, maškarane balove te festu Sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika, u veljači.

 

Pogledajte našu ponudu klikom na ovaj link