Početna » Arhiva » Dalmacija-Split

Dalmacija-Split
Dalmacija-Split

Današnji Split najživlji je “old-timer” grad s bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem. Jedinstven je to grad osebujnog južnjačkog i mediteranskog štiha. Grad je to čiji stanovnici ne žive brzim već umjerenim, pomalo sporim tempom stoga zateknete li se u splitskim uličicama, restoranima i kafeteriama prepunih ljudima svaki dan osjećat ćete se kao da je praznik!
Dioklecijanova Palača je znatno pridonijela prostornom razvoju grada jer se Split postupno širio na njenim zidinama,a ona je danas najbolje sačuvani sklop kasnorimske dvorske arhitekture u cjelini i pojedinim svojim dijelovima.
Split je grad živog dalmatinskog duha koji kombinira tradiciju i urbani život. Njegovi druželjubivi žitelji osobito ljeti rijetko kad ostaju kod kuće, gotovo uvijek su u potrazi za druženjem i zabavom a grad koji uvijek vrvi životom za svakoga nudi nešto ovisno o afinitetima. Za one koji mirnije žele provesti svoje večeri u srcu grada u ugodnom ambijentu uz laganu glazbu i piće mnogo je kafića i restorana koji nude takvu vrstu zabave. Ukoliko Vas zanimaju kulturna događanja ne biste trebali propustiti večeri Splitskog ljeta, kazališne predstave.
Ono po čemu se razlikuje ovo kazališno ozračje od brojnih sličnih festivala jest otvorenost prema različitim modelima i vrstama kazališta pošto se redovito u prostorima stare jezgre grada odvija spoj pučkog i art kazališta. Nezaboravno je i čarobno primjerice slušati Verdijevu glazbu i uživati u operama Aida i Nabuco na trgu carske palače, na najljepšoj pozornici na svijetu. 
Gradska luka najveća je i najznačajnija putnička luka na Jadranu. Ona predstavlja najočuvaniju povijesnu luku na Mediteranu. Njen koloristički ugođaj, nekoć šaren od jedara drvenih galija usidrenih pod zidinama carske palače opčarao je mnoge putnike i raznorazne umjetnike.
Splitska ljetna kulturno-zabavna ponuda: klasika, rock, svjetski ulični zabavljači...
„Spli'ski litnji koluri“ su projekt Grada Splita usmjeren obogaćivanju turističke ponude za sve posjetitelje grada tijekom ljetnih mjeseci.
"Kako bi grad oživio i pokazao svoje "kolure" po užem centru grada prodefilirat će sam car Dioklecijan sa svojom svitom, raznovrsni svjetski ulični zabavljači, predstavnici drugih gradova i mjesta sa svojom gastro, kulturno-umjetničkom i drugom ponudom, te glazbenici širokoga spektra, od klasičara u Podrumima do rokera, bluzera, zabavnjaka ili izvođača kubanske glazbe na središnjoj pozornici na Rivi"
Bačvice-jedinstvena plaža, mjesto gdje je priča o Piciginu i započela. To je, pak, izvorni splitski izum jedinstvena sportska igra koja postaje i turistički ’’brand’’. Pojavio se 20-ih godina prošlog stoljeća i to na najpopularnijem splitskom kupalištu, na kultnoj plaži Bačvice stogodišnje tradicije
Živost Splita može se osjetiti u svakom njegovom dijelu, ali u prvom redu na uvijek sunčanoj Obali - Rivi koja je ujedno gradsko šetalište i vrlo prometna luka. Na njezinom istočnom dijelu, uz zidine Dioklecijanove palače, nalazi se i živopisna gradska tržnica - Pazar. Upravo ovdje se prepoznaje tipično bilo Splita i njegovih uvijek poletnih i neposrednih stanovnika.

Apartmani Split
Ukoliko je Split Vaš cilj zbog posla ili ljubavi, razonode i zabave ili pak odmora i oporavka, neka vodilja Vašem pothvatu bude upravo www.tourist-apartments.eu
Destinacije regije Dalmacija - Split.. Koju destinaciju odabrati za godišnji odmor. Destinacije:
Omiš,Brela, Drašnice, Drvenik,Gradac, Igrane, Jelsa, Makarska, Podgora, Podstrana, Postira, Seget Donji, Split, Stari Grad, Supetar, Trogir, Zaostrog...

 

Pogledajte našu ponudu klikom na ovaj link