Početna » Arhiva » Grad.Zagreb

Grad.Zagreb
Grad.Zagreb

Glavni grad Republike Hrvatske - Zagreb, jedna je od europskih najmlađih metropola, a istovremeno i jedan od najstarijih europskih gradova čija pisana povijest datira još iz 11. stoljeća.
Zagreb i njegova okolica nepresušan su izvor priča i legendi idealnih da budu scenarij za maštovite incentive.
Zagrebački vremeplov I Zagrebačka povijest, u znaku koje je Gornji grad, prepuna je priča i legendi koje žive uporedo sa sadašnjošću. Otkriti ih ili pak vratiti kotač vremena unazad - i još k tome u društvu sa slavnim ličnostima zagrebačke prošlosti i junacima romana - nezaboravan je doživljaj.
MEDVEDNICA -Zimi omiljelo sanjkalište i skijalište, na kojem se održavaju i skijaška natjecanja, ljeti je okrepa zbog temepratura i do šest stupnjeva nižih od gradskih. Štap za šetnju, sanjke ili skije obavezni su rekviziti, a snovi i priče one iste: i slavna skijašica svih vremena, olimpijka Janica Kostelić, njezin brat Ivica Kostelić - također olimpijac, baš su na Sljemenu svladavali svoje prve skijaške korake te su se sa sljemenskih padina vinuli do svjetskih pobjedničkih postolja!
Hrvatsko Zagorje - zelena ogrlica
Okolica Zagreba lijepo je i zanimljivo područje bogato povijesnim spomenicima, s velikim mogućnostima za rekreaciju i bogatom gastronomskom ponudom. Omiljeno izletište Zagrepčana i njihovih gostiju je Samobor, poznat zbog ljepote toga gradića, vinskih cesta Plješivičkoga gorja, ali i zbog ukuspnog kolača – samoborskih kremšnita.

Gostima je po mnogočemu zanimljivo područje sjeverozapadnog dijela zemlje, Hrvatskog Zagorja. Zeleni brežuljci s razbacanim crkvicama, romantični dvorci i termalni izvori, predaje i legende, povratak izvornom životu kakav se pamti samo u pričama i o kojem se uči iz knjiga... sve je to idealna pozornica za maštovite programe koji na pravi način udružuju ugodno, zanimljivo i – ukusno. Naime, vinske ceste i restorani sa specijalitetima ovoga kraja početak su i završetak svakog putovanja.
Na ovim se prostorima povijest ispisuje tisućljećima. U Hušnjakovom brdu kraj Krapine pronađeni su ostaci paleolitskog čovjeka, poznatoga kao Krapinski pračovjek. Ovo je nalazište dostupno turistima i nezaobilazna je točka obilaska.
Najznačajnije kulturne atrakcije i hoteli, od kojih mnogi pripadaju svjetski poznatim hotelskim lancima, smješteni su u samom središtu Zagreba, a međusobno su udaljeni na kojih 20-ak minuta lagane šetnje.
Zagreb nije samo poznat po svojim gotičkim crkvama, baroknim palačama, zgradama iz doba art decoa, prekrasnim urbanim parkovima, nego i po fascinantnoj atmosferi koja obavija povijesni Gornji Grad, a kojoj pridonosi i mnoštvo kafića i barova na čijim terasama se, uz lagano ispijanje kave, upija i osjeća pravo bilo grada.

Još jedna nezaobilazna zagrebačka atrakcija je tržnica Dolac - jedna od najživopisnijih europskih tržnica na otvorenom pod jarko crvenim veselim suncobranima. To je kultno mjesto gdje se isprepliću boje, mirisi i okusi, raznobojno svježe ubrano voće i povrće, svježe ulovljena riba iz Jadranskog mora, meso, sirevi i ostale mliječne prerađevine, te ostali proizvodi koji nas vraćaju natrag u djetinjstvo.
Iako geografski, kulturno i po baroknom nasljeđu pripada središnjoj Europi, u Zagrebu se, po mnogočemu, živi mediteranskim načinom života. Velik broj nezaobilaznih kafića s terasama, posebno u središtu grada čine ga „najvećim europskim kafićem“. Zahvaljujući raznim utjecajima, Zagreb zrači i privlači posebnim šarmom, a njegovi stanovnici su poslovično dobri i srdačni domaćini.
Zagreb ima tisuću lica, i svako je istovremeno i profesionalno i opušteno, i suvremeno i uronjeno u tisućljetnu tradiciju, i kulturno i gospodarsko, i urbano i avanturističko... ukratko, Zagreb je grad koji se jednostavno mora otkrivati i otkrivati, i opet nanovo otkrivati... Zagreb je grad i kojem uspješan posao i dobra zabava uvijek idu zajedno.

Pogledajte našu ponudu klikom na ovaj link